Beste tennissers van Haagse Beemden,

Laat ik me even voorstellen. Mijn naam is Per van der Wijst en ik ben 60 jaar en word jullie nieuwe trainer. Ik woon sinds kort officieel in Breda, samen met mijn vriendin en mijn hond. Ik speel zelf bij Markant en heb door mijn tennis snel veel mensen leren kennen. Zo ook de mensen achter TTTB en Touch4Tennis. Mijn tennisachtergrond is dat ik in de jaren 70 als kind heb leren tennissen en toen behoorlijk fanatiek was. Lekker old school leren tennissen met houten rackets nog! Na een lange periode in mijn leven waarin tennis minder centraal stond ben ik 10 jaar geleden weer helemaal verliefd op het spelletje geworden en wel zo erg dat ik besloot om mijn licentie voor tennisleraar te halen. Ik wilde namelijk leren wat iemand nodig heeft om meer plezier in tennis te krijgen en betere resultaten in zijn of haar spel. Die twee dingen gaan natuurlijk samen. Tennisles geef ik nu alweer 3 jaar. Als pure hobby omdat ik er zelf ook zoveel plezier in vind. Ik heb op diverse plaatsen les gegeven, waarvan zeer recentelijk nog twee weken op Ibiza! Hoe mooi is dan je hobby!

In mijn huidige baan als docent aan Tilburg University weet ik al meer dan 25 jaar lang hoe mooi het is om iemand iets te leren en hoe verschillend mensen zijn in hun leerbehoefte. De studenten hebben mij al die jaren jong en scherp van geest gehouden. Samen met mijn tenniscarriere hoop ik op die manier nog lang geestelijk en fysiek fit te blijven. Ik krijg in ieder geval erg veel energie van mensen die iets willen leren, en wat is er dan mooier als dat ook nog door mijn lessen komt. En als je wilt komen lessen om gewoon lekker actief te zijn, of voor de gezelligheid met je tennisvrienden, dan ben je ook bij mij aan het juiste adres. Sfeer is namelijk net zo belangrijk als het verbeteren van je techniek of tactiek. Mijn doel bij jullie vereniging is dan ook om iedereen zoveel mogelijk te helpen bij zijn of haar doel in de tennisles, wat dat doel ook is. Ik zie daar enorm naar uit, en ik hoop jullie ook!

Per van der Wijst

Tot ziens op de baan!