Zomeravondcompetitie KNLTB

18 maart 2022

Beste allemaal,

Nu alle maatregelen zo goed als verdwijnen mogen we ons weer heerlijk uitleven op de tennisbaan. De voorjaarscompetitie start al over twee weekjes!
Maar misschien kan je er geen genoeg van krijgen en wil je nog meer wedstrijden spelen? Doe dan mee aan de zomeravondcompetitie!

De zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en is geschikt voor alle speelsterktes.

Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan zijn 4x HD, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Op basis van onderstaande klasse-indeling zullen de teams op actuele rating per klasse worden ingedeeld:

• 1e klasse: teamgemiddelde kleiner dan 13
  • 2e klasse: teamgemiddelde gelijk aan 13 en kleiner dan 15
  • 3e klasse: teamgemiddelde gelijk aan 15 en kleiner dan 17
  • 4e klasse: teamgemiddelde gelijk aan 17 of hoger

Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. Voor de Zomeravondcompetitie geldt Compact Spelen: bij de 40-40 stand wordt er gebruik gemaakt van het Beslissend Punt Systeem (BPS) en er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Wil je meedoen, geef je team dan snel op bij de CWT: [email protected].
De deadline hiervoor is al snel: uiterlijk dinsdag 22 maart aanstaande. Doen!