Competitieaanbod 2022 + Multi-club Competitie

08 januari 2022

Beste leden van TVHB,

Namens de Commissie WedstrijdTennis wensen we jullie allen een voorspoedig en sportief 2022 toe! Laten we hopen dat de maatregelen ons een mooi tennisjaar toestaan. Aan alle activiteiten die mogelijk zijn zal het niet liggen! Niet iedereen is op de hoogte van alle mogelijkheden om te tennissen. Daarom vanuit ons een overzichtje…..

Alle mogelijkheden van de KNLTB op een rijtje voor 2022: Er zijn veel mogelijkheden om lekker te tennissen het komend jaar. Voor het gemak hier op een rijtje wat de KNLTB aanbiedt:

- Voorjaarscompetitie De voorjaarscompetitie loopt van 27 maart tot en met 12 juni, met inhaaldagen mogelijk tot en met 17 juni, en kan gespeeld worden op alle dagen van de week. Het aanbod is in alle varianten van het dubbelspel (HD, DD, GD), soms gecombineerd met enkelspel. Dit is mogelijk vanaf 17+, 35+ en 50+ in alle speelsterktes, maar ook het 8 & 9 Tennis is mogelijk. Er zijn 7 wedstrijden, behalve voor de vrijdagavondcompetitie, deze is vanwege de populariteit teruggebracht naar 5 wedstrijden. De inschrijving om te kunnen participeren is helaas al gesloten.

- Zomeravondcompetitie De zomeravondcompetitie loopt van 11 mei tot en met 22 juni, 7 wedstrijden. Een recreatieve competitie op de woensdagavond. Deze competitie is 17+, voor alle speelsterktes en bestaat uit 4 dubbels per wedstrijd. Het aanbod is in alle varianten van het dubbelspel (HD, DD, GD) en er wordt gespeeld in het principe van ‘compact spelen’. De inschrijving voor deze competitie dient uiterlijk eind maart te geschieden, we zullen hiervoor nog een oproep plaatsen.

- 8 & 9 Tennis Het 8 & 9 Tennis is speciaal voor tennissers die 17+ zijn met een speelsterkte 8 of 9, ideaal voor wie nog niet lang tennist en wedstrijdervaring wilt opdoen. Deze vorm wordt zowel in de voorjaars- als in de najaarscompetitie aangeboden. In het voorjaar op donderdagavond en zondagmiddag 7 wedstrijden, de vrijdagavond 5 wedstrijden.

- Najaarscompetitie De najaarscompetitie loopt van 11 september tot en met 16 oktober, met inhaaldagen mogelijk tot en met  30 oktober, en kan gespeeld worden op alle dagen van de week. Het aanbod is in alle varianten van het dubbelspel (HD, DD, GD), soms gecombineerd met enkelspel. Dit is mogelijk vanaf 17+, 35+ en 50+ in alle speelsterktes, maar ook het 8 & 9 Tennis is mogelijk. Nieuw is dat de najaarscompetitie vanaf 2022 zal bestaan uit 5 wedstrijden. De inschrijving voor deze competitie zal pas rond de zomer plaatsvinden, we zullen hiervoor nog een oproep plaatsen.

- Wintercompetitie De wintercompetitie loopt van 17 november 2022 tot en met 29 januari 2023, met inhaaldagen mogelijk tot en met 12 maart 2023, en kan gespeeld worden op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag. Het aanbod is in alle varianten van het dubbelspel (HD, DD, GD). Meer informatie over de wintercompetitie zal vanuit de KNLTB nog volgen. De inschrijving voor deze competitie zal rond september plaatsvinden, we zullen hiervoor nog een oproep plaatsen.

- Multi-club Competitie De Multi-Club Competitie zal in een eerste versie starten op 1 februari tot en met 28 maart. Dit is een nieuw aanbod vanuit de KNLTB waarover we erg enthousiast zijn. Deze zal een aantal keren per jaar worden aangeboden. Hierover vind je apart een uitleg in de bijlage. Het betreft een recreatieve en cluboverstijgende competitie waarin je zowel in het enkelspel als in het dubbelspel kunt participeren. De inschrijving voor deze competitie kan je individueel doen.

Naast al dit mooie aanbod zal er bij TVHB het komend jaar nog van alles recreatief georganiseerd worden en zal er nieuw leven geblazen worden in de tossmomenten. Er zullen ook in de omgeving weer veel toernooien worden georganiseerd, met als topper natuurlijk ons eigen Open Toernooi in september! Kortom….er zijn heel veel mogelijkheden om lekker te tennissen op elk moment en op elk niveau! We wensen iedereen een mooi tennisjaar toe!

Namens het CWT een hartelijke groet,
Marianne Martens & Inge Mijvis

Multi-Club Competitie 2022.pdf